banner

Categorie: auto en motor - links overzicht


Nog geen links geplaatst!

Autoklasse: welke past bij jou?

Als je opzoek bent naar een auto, dan kan het zijn dat je het woord segment of klasse leest. Er zijn zoveel verschillende soorten modellen dat je moet bepalen wat je belangrijk vindt. Om je zoektocht naar een nieuwe auto makkelijker te maken is het handig te letten op welke autoklasse bij jou past. Vanuit de autoklasse kun je namelijk heel eenvoudig de auto’s in dezelfde klasse vergelijken.
A-Klasse
Deze is de goedkoopste autoklasse, ook wel de miniklasse genoemd. Hierin vind je de kleinere auto’s met een relatief geringe topsnelheid, zonder al teveel luxe. Deze autoklasse wordt vaak genoemd als stadsauto omdat zij veelal te zien zijn in en rondom de stad. Wendbaarheid, parkeergemak en lage kosten zijn vaak punten waarom de eindgebruiker kiest voor dit segment.
B-Klasse
Wie voor een auto uit de B-klasse kiest is uit op een auto die iets meer te bieden heeft. Dit segment wordt ook wel de compacte klasse genoemd. In het B-segment krijg je een iets grotere auto voor een iets hogere prijs. Ze zijn een slag groter dan de A-Klasse, maar ze worden nog wel onder de kleinere stadsauto’s gerekend. Ze hebben vaak iets meer opbergruimte, zijn iets comfortabeler en hebben net wat meer vermogen zodat deze meer geschikt zijn voor langere afstanden.
C-Klasse
Ook wel de compacte middenklasse genoemd. De C-klasse is erg populair in België en Nederland. In deze klasse vind je veel hatchback modellen of station varianten. De compacte middenklasse is meestal compleet uitgerust. Ze zijn gemakkelijk in gebruik voor zowel in de stad als voor lange afstandsritten en zijn net weer iets comfortabeler dan de auto’s uit de A- en B-
D-Klasse
Wordt ook wel de middenklasse genoemd. Bij de naam middenklasse denk je al snel dat dit de meest gangbare auto’s zijn. In de praktijk blijkt dit anders te zijn. Deze klasse is minder populair dan de C-klasse en vaak te duur en te groot. De middenklasse is wat groter en heeeft meer luxe dan zijn kleinere voorganger. Toch is deze klasse nog best populair en ideaal voor grote families, mensen die veel op de weg zitten of bijvoorbeeld regelmatig een aanhangwagen trekken. Ook in het bedrijfsleven en de shortlease zijn deze auto’s gewild.
F-Klasse
De F-klasse ook wel de topklasse genoemd. De naam zegt het eigenlijk al. Deze klasse staat aan de top van de auto ladder. De F-Klasse zijn de meest dure en luxe auto’s die beschikbaar zijn. Doordat de groep potentiële kopers veel kleiner is, is het aanbod ook minder groot in dit segment.
J-Segment Wordt ook wel SUV segment genoemd. SUV staat voor het engelse Sports Utility Vehicle. Andere namen die ook veel gebruikt worden zijn terreinwagen, 4×4, 4WD of terreinauto. Dit segment is erg populair in Amerika en is sinds 2000 ook steeds populairder in Europa. Binnen dit segment wordt nog een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën verdeeld onder klein, middel en groot.
M-Segment
Wordt ook het MPV segment genoemd. MPV staat voor Multi Purpose Vehicle. Onder dit segment vallen de auto’s met meerdere doeleinden. Denk aan auto’s voor het vervoer van meerdere personen, maar ook flexibel genoeg is om van veel laadruimte gebruik te maken, wanneer dit nodig is. Net als met de SUV’s is ook binnen het M-Segment sprake van een onderverdeling onder klein, middel en groot.
S-Segment
Staat ook wel bekend als het sportieve segment. Dit segment is meestal uitgevoerd in een coupe en heeft plaats voor twee personen. Zit er wel een achterbank in, dan is de ruimte vaak beperkt. Deze sportieve wagens zijn vaak ook in cabrio uitvoering verkrijgbaar.